Home
Het systeem
Bladmuziek
Stickers
Meespeel cd's
Lessen
Bestellen
Contact
Locatie: Lessen

Computer

Door de opkomst van de computer, de Atari als uitstekende muziekcomputer, en de komst van Midi-keyboards kwamen er veel verschillende mogelijkheden om liedjes op het gehoor te leren spelen. En juist dit gehoor is bij veel mensen met een verstandelijke beperking een sterk punt.
Vanaf 1991 heb ik in Arduin mijn Atari-computer en het programma Cubase als hulpmiddel ingezet bij de keyboardlessen die de muzikanten van het orkest de Zeeuwse Muzikanten krijgen.
Interessant voor orkesten is de mogelijkheid om zo met de computer een orkeststuk in te oefenen; in de Zeeuwse Muzikanten spelen 15 keyboardspelers 15 verschillende keyboardpartijen in verschillende muziekstukken. We doen dit door onder andere in het stuk "Kijk hier sta ik" te werken met 4 verschillende trompetpartijen, 3 vioolpartijen, 4 cellopartijen, een keyboard hobo-partij, een keyboard/electrische gitaar partij enz. Op die manier vindt er een geweldige differentiatie plaats, waardoor er voor elke muzikant op zijn eigen niveau een partij geschreven en gespeeld kan worden.

Lessen

De lesmethode

Computer

Adviezen

Multi-Kleur muzieksysteem ©